5 Mayıs 2013 Pazar

5mayıs


Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. İnternet acaip bir yer çünkü akıl almaz bir yer hani hala ayak uydurmakta zorlanıyorum diyebilirim. Acaip bilgilerle dolu sürüsüne fırsatla dolu bir dünya. Asosyal insanların krallıkları burada beğendiğimiz kişilerin soytarılıkları burada. Tezatlıklar sürüsüne bereket ama önemli olan tek bir şey var o da interneti nasıl kullandığın. Nasıl haber alıyorsun kimleri takip ediyorsun neler paylaşıyorsun gibi bir sürü soru sorulabilir bu konuyla ilgili. Önemli sorular bunlar. Ve bence çok önemli olan bir şey daha var, nasıl yorumluyorsun bu aldığın bilgileri. Açayım.
Şu yazdığım yazımı nasıl bir ses tonuyla okuyorsun, nasıl bir hızla okuyorsun mesela. Karşımızdaki insanı anlayabilmek için önemli bir konu bence. Empatinin devreye girdiği bir alan burası. Yazılan bir fotoğrafı bir tweeti yada uzun bir yazıyı sen nasıl anlamak istedin. Vay salak nasıl foto bu hehe bakışıyla mı takılıyorsun bu alemde yoksa karşındaki insanı anlamaya hiç vakit ayırıyor musun. Bence ayırmıyorsun-ayırmıyoruz. Peşin hükümlüyüz internette çünkü karşımızdaki insanı eğer tanımıyorsak ona karşı bir borcumuz yok ve istediğimiz gibi yorum yapıp arkasından sallayabiliriz diye düşünüyoruz. Büyük bir sorun şimdilik çünkü internetin ve sosyal medyanın yeni olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sosyal medyayı ciddiye almıyoruz bir oyun sanıyoruz hala. Ama zamanla burada kanunlar oturacaktır ve insanların davranışları değişecektir. En azından insanların düşünceleri bu yönde. Sadece futbol maçları üzerinden yürüyen bu sistem azalarak bitecektir ve empati devri başlayacaktır.
Onun dışında aktarmak istediğim bir kaç şey daha var onları da söyleyeyim. Onları da şöyle şiirsel bir şekilde düşünerek yazayım, en azından öyle okumaya çalışın her ne kadar şiir olmasa da.
Çok zor amınakoyim çok zor..Alışkanlıklarını değiştiremem, yaşadıklarını anlayamam. Filmlerimi müziklerimi sevdiremem sana. Okuduklarıma kafanı çevirip bakmazsın bile. Bir şey anlatamam sana dinletemem kendimi..Zaten istesende anlatmam, orasıda var..Çünkü sen bile alışkanlıklarımı değiştiremezsin...
Haydi vesselam..
Bir de bayadır şarkı paylaşmıyorum içimden geldi. Bir blogta karşılaştım bu grupla çok güzel müzik yapıyorlar gerçekten..Hangi blogtu hatırlamıyorum ama selam olsun o arkadaşa buradan..

4 yorum:

  1. Gerçekten şuan interneti doğru amaçlarla kullanmıyor birçok kişi ve ne kadar anlatırsan anlat anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır sözü çok güzel tanımlıyor bizi. inş interneti daha yararlı şeyler için kullandığımız günler yakındadır. Düşüncene sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum o günler çok geç kalmaz:). Teşekkürler.

      Sil
  2. Kendimizi bir başkasına, bir başkasını kendimize benzetmeye çalışıyoruz. Söylediklerine katıldığım için çok fazla gürültü yapmak istemiyorum. Ha şarkı ve söyleyenleri de gerçekten eğlenceliymiş. :)

    YanıtlaSil