10 Şubat 2012 Cuma

Evcil Hayvan Bakımı Bu Kadar Zor

Naber moruk
Eski fotoğrafları karıştırıyorum ara sıra bütün aile albümünü indiriyorum arıyorum tarıyorum her seferinde yeni birşeyler keşfediyorum.Saatlerce sürecek bir sohbetin fitilini ateşliyorum 'aa bak o zaman...' diye başlıyorum sobalı zamanları hatırlayıp gülümsüyoruz.Acı bir gülümseme diyecektim ama öyle acı-tatlı diyebiliriz çünkü geçmişe bir özlem var.Daha orjinaldi sanki herşey ve gittikçe hayat daha plastik bir hal almaya başladı.Hayatı yakalamak zorunda olduğumuzu hatırlayıp yine günümüze dönüyoruz ama bugün bir fotoğrafımı görünce hatırladım ne kadar çok hayvanlar ile iç içe bir çocukluk geçirdiğimi.Birazcık hayvanlar aleminden ve beslediğimiz hayvanlardan bahsetmek istiyorum.Şimdiki çocuklar zaten tamamen plastik bir dünyaya geldiler ve pekçoğu saklambaç bile oynayamadan büyüyecek.Mahalle kavramına hiç girmiyorum ileriye saklıyorum.
İlk olarak beslediğim hayvan bir muhabbet kuşuydu.Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene bakmıştık sonra mortingen ştrayzen olmuştu, o zamanlarda herkeste muhabbet kuşu vardı.Zaten mahalle olarak güvercin hastası çok insan olduğu için bende kendi çapımda birşeyler yapıyordum.Bu hayvan ile ilgili küçük olduğum için fazla birşey hatırlamasamda kafama pisliyordu bir kere bu hayvan bunu bilirim.Adını söylemedik bak şimdi Yakup koymuştuk adını.Bu hayvan kulak fetişiydi sanırım omuzuma konup kulak memesi ile oynuyordu bayanlarda ise küpeyi gagalamayı tercih ederdi toprağı bol olsun.Yakup ölünce yerine bir tane daha almıştık ama bu çok vahşiydi kaç kere elimi ısırmıştı sonra geri verdik o macera kısa sürdü.
Yine bir gün küçüğüm öyle mahalleden arkadaşlarla beraber serserilik peşindeyiz herhalde, tam olarak hatırlamıyorum efendim anılarımdan silmek istediğim bir olaydır bu.İnsan çocukken çok salak oluyor lan valla bakıyorum şimdiki çocuklara falan uyuz oluyorum gerizekalı gibi herşeyi soruyorlar lan otur efendi gibi..Neyse çocuk seviyorum ama bazen uyuz oluyorum işte.Artiz olduğumuz için çocuklar ile yarışa girdik Rex bizim sözümüzü dinler mi dinlemezmi.Rex dediğim amcamın beslediği alman kurdu idi toprağı bol olsun onuda kaybettik.Üzülmüştük 12 sene falan hep beraberdik çocukluğumuz onunla geçti diyebilirim.Neyse işte bizde rexi saldık mı abicim.*Bütün çocuklar kömürlüğün üstüne doluştu ben ve amcaoğlu top ile oynatıyoruz rex'i tabi götümüz kalkmış köpek bizi dinliyo falan.Hemen yan tarafta tarla vardı siz bilmezsiniz şimdi apartman diktiler.Hah işte orada keçi besliyorlardı efendim bu rex keçileri gördümü.Başladımı kovalamaya, birini yakaladımı.Hey yavrum hey nasıl sözümüzü dinledi görmeliydiniz.Hatırlıyorum dedem tam eski parayla 40 milyon vermişti keçi için.(öldü ulan öldü o da öldü işte)Çok utandığım bir olaydı yani akıl edemedik ama ne yapayım çocuktuk işte...

Baktımki bütün yazı ölen yada öldürüler hayvanlar ile gidiyor bende öyle devam edeyim.Ha bu arada arı kovanına saldırı düzenlemiştik ilk önce misket atmıştık acaip tok böyle culk gibi yutkunma sesini hatırlıyorum sadece sonra olimpiyat rekorunu kırdığımı biliyorum.Ama o kovanı sopayla tamamen dağıtmıştık en sonunda çünkü çok ortada bir yerdeydi yok edilmesi gerektiğine karar vermiştik.Bizim mekanımızda mal sattırırmıyız sanıyosunuz olm diyip taradık kovanı.Bunuda aklıma gelmişken söylediğime göre balıklara geçebilirim.Güzel bir akvaryum kurmuştum ciklet beslemeye karar verdim.Daha doğrusu yine çevrede çok akvaryumu olan insan vardı bende niye olmasın diyerekten oldu herşey.Daha sonra Astronot balığı da attım 2 tane hep beraber kardeş kardeş büyüdü bunlar.Zamanla astronotlar el kadar oldu tabi kocaman 2 tane siyah balık mafya gibi akvaryumda takılıyorlar böyle.Efendim ben bunları ellerimle beslerdim.Vallahi bak karides kurusu yemlerden alırdım suyun üstünde tutardım elimi, atlardı bunlar elimden kapardı yemi.Günlerden bir gün  2 balık geçti elime yavrucaklar çok küçük tabi hediye olduğu için attım bende akvaryuma.Ah benim düşüncesiz kafam işte.Hergün sayım yapardım zaiyat varmı diye o akşam sayıyorum ama yeni attığım balıkları göremiyorum.Nerede bunlar derken hayvan herif resmen geğirdi ağzından fırlayıverdi küçük balık.Büyük balık olan astronotus gitmiş yutmuş küçük balığı.Ulan ne adamsın insan hiç arkadaşını yer mi?Resmen büyük balık küçük balığı yemiş işte görüyomusun.Sonra ben bu vahşete dur dedim ve akvaryumu tahliye kararı aldım.Fakat isyanı bastıramayınca bütün balıkları bombalamak zorunda kaldım.Yok canım akvaryumda bakımsızlıktan ötürü bir hastalık ortaya çıktı ve hepsi birden telef olmuştu.Kediler ziyafet çekmişti o gün, tabi çok üzüldük ailecek çok üstüme gelindi 'bakamayacaksan niye alıyorsun' diye ama 1 seneden fazla baktım sonra elimde olmayan sebeplerden hastalanmışlardı ne yapalım...
Gönül isterdi piranha** ve pitbull ile ilgili sohbete başlamak ama saat geç oldu..Ayrıca bu yazıda zaten çok fazla ölüm oldu daha fazla kan dökülmesin bitsin bu kavga.Aslına bakarsanız piranhalar ile ilgili canlı yemden başka bir ayrıntısı yoktu pitbullarada süt vermiştik 5 ay kadar sonra gittiler.Olar tamamen nasıl büyüttüğün ile ilgili kardeşim öyle saldırgan falan değiller.Hep yanlış bilgi bunlar.Efendim sonuç olarak evcil hayvan almadan önce çok ciddi düşünmelisiniz.Çok ciddi ve zahmetli bir iştir.
*Rex'in salınması hikayesinde köpeği benim saldığım söyleniyor ben tam hatırlamasamda olayı beraber yaptığımız hatırımda kalmış.Aydınlatılmamış bir cinayet olarak davasını düşürdüler.
**Dişleri daha keskin olan bir hayvan yoktur heralde eğerki bir tarafınızı ısırırlarsa kanaması uzun süre durmayabilir.Zaten yavşak hayvan bunlar sen git o kadar kalabalık, tek başına duran adama dal.Delikanlı olun teker teker gelin olm.
Tek beslenilen bir piranha türü var siyah piranha diye geçiyor.Kırmızı gözlüdürler sebebi belli kardeşim kesin bişey kullanıyo bu balıklar.Git arkadaşlarınla gez manyak, tek başına ne yapıyorsun madde bağımlısı mıdır nedir..
Hatırlatında cebinde kertenkele ile okula giden amcamınoğlunu da anlatayım bir ara..Ne anılar ne anılar..Öyle bi aileydik biz işte he heeey..
Oh rahatladım..Hadi eyvallah

2 yorum:

  1. öncelikle keçiye üzüldüğümü söylemek istiyorum. ben çocukların zaten psikopat olduklarını düşünürüm. o yüzden pek şaşırmadım . bizim de bir akvaryumumuz vardı. içlerinden birisi japon balığı olmasına rağmen galiba kendini köpek balığı sanardı. akvaryumda sadece kendisi kalana dek tüm balıklara şiddet uyguladı . balıktan bir gıcık kapmışım ertesi gün götürdüm bir akvaryumcuya al kardeşim bunu dedim para mara istemem yanında balık yemi süzgeçde bedava dedim . balıklada vedalaşmadan çıkıp eve geldim.

    güzel bir konuya parmak basmışsınız . bencede evde hayvan beslemek zordur. bu arada katliamlara rağmen güzel bir yazıydı . tebrik eder ve saygılarımı sunarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerimi sunuyorum efendim. oldukça zahmetli bir olay olmasına rağmen insanların denemesi gerektiğini düşünüyorum..tabi onlarında can taşıdığını unutmadan..iş işten geçmeden balıkları vermeniz iyi olmuş zamanla diğer balıklara ciddi zarar verebilirdi..manyak bu balıklar :)

      Sil