1 Mayıs 2012 Salı

SüperHerif- Ejderha Desen Şort Giyen Adam


Sabahların ilginç bir yanıda soğuk olması. Bunun için hava durumuna gerek yok. SüperHerifte olsan sabahları üşüyorsun işte yapacak birşey yok. Uykusuz kalmanın bir eseri dedi doktor, ayrıca akşam 11le sabah 5 arasında uyuyup en güzel uykuyu almalısın da dedi. Saolsun doktorum beni düşünüyor hatta daha hatırlayamayacağım pek çok şeyde söyledi. O kadar para veriyorum düşünecek tabi. Ama para herşeyi çözmediği gibi uykusuzluk sorunumu giderek arttırmaya devam ediyor. Teknoloji sayesinde uyumamak için daha fazla bahane ve 'kilo kafein' yeterli olmuştu. Bütün bunlar anlık parlamalar gibi geldi gitti zihninde ve yataktan kalkmadan önce bir süre perdeyi açıp oturdu. Yine titriyordu ve her sabah söylediği cümleyi tekrarladı. 'Bu güneşin derdi ne böyle?' Titrediği için böyle böyle bir cümle kuruyordu tabiki. Sonra kendisine bir kahve koyup televizyonun karşısında ajansı izlemeye koyuldu.

'Dünyanın derdi ne böyle?' dedi ayakkabılarını bağlarken ve okuluna doğru yola koyuldu. Sabah sessizliğinin güzelliği belkide uyukluyor olmak diye aklında geçirdi. Tam bir gece insanıydı ve öğlenden önce pek konuştuğu görülmezdi. Her zamanki sıkıcı dersteyken öyle bir esnediki herkes istemeden gülmeye başlamıştı. Aslına bakarsanız bu onun problemi değildi, sadece sınıf o anda haddinden fazla sessizdi. Öğlene doğru dersinden çıkıp kahvaltı etmeye doğru işlek caddede bulunan bir kafede soluğu aldı. Siparişlerini beklerken arkadaşlarıyla konuştu. Yani o sıradan biriydi ama diğer bir yandan SüperHerifti.
Kimse ondan yardım istemiyordu henüz, dükkanı yeni açmış, siftah yapmamış bir süper kahramandı. Adını bilmiyorlardı büyük ihtimalle ama 'Görsem kesin tanırım' diyorlardı onun için.
Bir ara tamamı zayıf gençlerden oluşan grubun yardıma ihtiyacı olduğunu farketti. Fakat onların umutsuz vaka olduğunu saçlarının aslan yelesi gibi olduğunu görünce fark etti. Yolda şarkı söylüyorlardı. Muhtemelen 'konser telefonları'nın şarjı bitmişti. Amaçları karşı cinsin ilgisini çekmek olan olan bu insanlara yardım edilemezdi olsa olsa kavga edilirdi. SüperHerif şiddete karşıydı. O yüzden kahvaltısını yapmaya koyuldu.
'Özgüveni tavan yapmış, zor beğenen ve aslında balık etli olup tayt giyen kız' ın dediklerine es-kaza kulak misafiri oluncaya kadar herşey normaldi. 'Ya İstanbul'dan sonra burası çok saçma geldi'
SüperHerif hiç konuşmadı ve bir güzel karnını doyurdu. Latince birşeyler söyleyip hesabı bir çay eksik ödemenin mutluluğunu dile getirdi. Tam o sırada buz kesmişti. Korkunç gerçeği o an fark etti. Eskişehir'de yardım edecek kimse yoktu o an fakat İstanbul istila altında olabilirdi. SüperHerif uçamıyor fakat otobüs bileti alırken sıkı pazarlık yapıyor. Dedimya o sıradan birisi, belki biraz fazla hayalperest olabilir. Ama İstanbul'a dönmek için bir sebep çıkartabildi sonunda kendisine...
Yola çıkacak nedeni olmayan bir adam olabilir, fakat herkesten önce bavulunu toplayan birisi o..



Not: Şarkıları yazıya koli bandıyla yapıştırdım güle güle dinleyin.. Biri okurken, biri düşünürken..
Bir SüperHerif 3'lemesi planladığım için böyle bir başlık seçtim tabiki, altı üstü bir yazı için dövme yaptıracak değilim heralde.Hani 3'leme yazmadı demesinler sonra.Peh..

2 yorum:

  1. uykusuzluk öğrenci ve doktor..
    bu üçlemeye ben takılı kaldım..
    çık çık biri fazlalık
    ama ..
    hımm bir de
    koli bandıyla yapıştırılan şarkı için teşekkürler :)
    uçup gitmesin şarkılar
    uçup gitmesinler..
    uçup
    gitmek..
    neyse sustum hadik eyw
    (:

    bir de şey
    "ederlezi" dinlemişken
    http://fizy.com/#s/128rmn
    dinlemeden olmaz
    (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SüperHerif'te hiç bir şey fazla olamaz olmamalı :)
      Teşekkürler yorumunuz için..
      :)

      Sil