30 Mart 2012 Cuma

Polyana'ya mektup


Mektup arkadaşım polyana
Nasılsın umarım iyisindir.Ne zaman sorsam iyiyim diyip geçiştiriyorsun olayları kızım derdin nedir senin bir söylemedin.Kesin bir derdin var biliyorum saklama artık.Biz şehirli insanların derdi çok olur sen bilmezsin.Öyle hep iyiyim ben mutluyum deyip facebookta yer bildirim yapmak kolay kızım.Kimden tekme yedin sen?
Bir havalar bir tafralar bize sökmez.Bak sana birşey söyleyeyim, senin gibi içine atanlar erken yaşta mefta oluyor yani ona göre ayağını denk al.Hani dayı gibi davranma bize, cebinde paran var her istediğini yapıyorsun mutlusun deme..İnsanlar ölüyor savaşlarda haberin varmı senin.Gazete okumuyormusun kızım sen cahil gibi her boka gülüyosun.Anlayamadım seni bir türlü mektup arakdaşım..
Pazartesileri seven bir seni gördüm zaten tabi okulda yok sana galiba..
Biliyormusun polyana seni heidi ile karıştırıyorum çoğu zaman.O da gerizekalı gibi çayırlarda koşuşturuyor.Hiç sevmedim sizi ben polyanna.
Niye böyle mutlusunuz siz.Bizim buradaki kızlar hep ağlıyor.Hepsini terketmiş birileri ağlıyorlar öküz gibi.Hadi heidi'nin manitası vardı peder midir peter midir.Alpler diline alışamadım bir türlü onlar kendince lisan yaratmışlar o yüzden tam anlayamıyorum.Bak mesela heidi çirkin kız ama mutlu yani penceresi var herkes bilir heidinin penceresi diye.Manzarası güzel tabi mutlu olucak.Ama senin neyin var polyanna.
Niye mutlusun bu kadar bizede söyle.İstanbul trafiğinde küfür etmezmiydin acaba polyana? hadi gelde gör bakalım.Bak merak ettim hiç küfür ettin mi hayatında.
Gerçi fak diyince küfürden saymıyorlar ama olsun.Buraya gelsen ne olurdu çok merak ediyorum ben.Bizim kızlarımız çok küfür ediyorlar bir görsen.Anlıyorum onlarıda gidiyorlar öküze aşık oluyorlar sonra bütün erkeklere küfür ediyorlar mesela.Hani sende hiç ayıplamıyorsun onları..
Niye böyle yapıyorsun polyana.Biraz bizim kızlara önayak olsana, akıl versene mesela.
Bilmiyorum işte polyana, sen hep gül tabiki kıskanmıyorum seni ama bizim burada işler farklı yürüyor.Hep yanlış anlıyorlar.Bak sen erasmusla bizim buralara gelsen emin ol kaşar diye adını çıkarırlardı senin.Herkese güleryüzlü davranıyorsun diye, bunu yaparlardı inan bana, bildiğin gibi değil.Kimleri heba etti bu ağızlar bir görsen..Torbe değilki büzesin diye bir söz vardır ama çeviremedim sizde lehçe farkı var yoksa çevirirdim.
Neyse kısa keseyim canım sıkılma sende, gerçi sen hiç sıkılmazsın ama olsun.Hep güler yüzlü ol sen.Sakın asma suratını emi.Mutlu insanlar daha çok yaşarmış.
Bak bir başka bilgi veriyorum sana çürütür diğerini kızım.İçine atmazsan kralsın bu hayatta.Bak bana, buraya döküyorum hislerimi.Sende sadece fotoğraf yollayıp durma.
Tamam gülüşün güzel anladık.Of işte neyse.Son olarak
Benimle çıkar mısın? :)
O ne biçim gülüştü kızım dalga geçer gibi.İnan çok kırdın kalbimi.Meğer sen melek yüzlü şeytanmışsın polyana..Salak seni heidinin köpeği var bi kere..o daha mutlu bence..

Herkeşlere selamlar olsun umarım gülmüşsünüzdür..Ben çok eğlendim yazarken:)
Haydi eyvallah

1 yorum: